Hodaljka

Friške vijesti iz Hodaljke! U drugoj sezoni možete vježbati čak 3 puta tjedno!

Zeleni klik i u drugoj sezoni 2023/2024. nastavlja razvijati program „Hodaljka“, koji uključuje zdrave i uravnotežene načine življenja, a koji se mogu jednostavno provoditi u gotovo svakoj lokalnoj zajednici. „Hodaljka“ je zamišljena kako bi kroz zajedništvo potaknula ljude na kretanje (hodanje) u grupi, što dovodi do mnogih dobrobiti na zdravlje, a prati je program vježbanja za dodatno održavanje kondicije i povećanje snage organizma te program obrazovanja iz široke palete tema kojima možemo pridonijeti postizanju osobne ravnoteže, zadovoljstva i zdravlja kao preduvjetima održivosti.

U novoj sezoni 2023/2024. nastavljamo razvijati program “Hodaljka” uvođenjem vježbanja za osobe treće životne dobi, kao i osobe sa zdravstvenim teškoćama te dodatnih termina za vježbanje uz mogućnost vježbanja dva ili tri puta tjedno u popodnevnim terminima.

Uvode se dva modela redovitog vježbanja za žene i muškarce (A program vježbanje 2 puta tjedno; B program, vježbanje 3 puta tjedno), koji su prilagođeni kondiciji i općem stanju polaznika, a koje priprema kineziologinja i trenerica Tanja Kenjereš Kurtović.

Više informacija o modelima, rasporedu vježbanja možete pronaći u rasporedu vježbanja u nastavku te u Pravilniku programa vježbanja.

Za dodatne informacije javite nam se e-mailom na hodaljka@zeleniklik.hr ili mobitelom trenerici Tanji na +385 98 807 797.

Zašto "Hodaljka"?

Želja nam je potaknuti uravnoteženje pojedinaca jer je to jedini način za izgradnju uravnoteženog i održivog društva. Osobito je to važno u današnja izazovna vremena, kad smo izloženi raznim stresovima i izazovima. Smatramo da bez uravnoteženih i zadovoljnih pojedinaca nema održivih zajednica.

Program Hodaljka sastoji se od tri elementa:

1. Program grupnog hodanja i podrške

“Hodaljka” je osmišljena u želji da bude podrška svima koji osjećaju neravnotežu tijela i duha ili se teško nose s ludim tempom modernoga života, svojim godinama ili nekim drugim aspektom života. Redovito kretanje je ključ! Hodanje će nam postati zdrava navika tjednim hodanjem, a hodat ćemo po lokacijama uz jezero Jarun, savski nasip te po ulicama Prečkog, Španskog, Malešnice, Vrbana i Jaruna, ovisno o vremenskim uvjetima i željama polaznika. U novoj sezoni će se polaznici uključiti u WhatsApp grupu te će javljati termine kada hodaju, kako bi im se drugi polaznici mogli pridružiti jer – zajedno je lakše! Uz to, međusobno ćemo se poticati i ohrabrivati te informirati o svim događanjima programa. Program hodanja je besplatan!

2. Program vježbanja

Program vježbanja održava se dva ili četiri puta tjedno za sve koji žele dodatno osnažiti i uravnotežiti tijelo uz kontinuiranu stručnu i grupnu podršku uz vodstvo stručne trenerice kineziologinje prema rasporedu.

3. Predavanja stručnjaka

Stručnjaci s različitih područja vezanih uz zdravlje, vježbanje ili rekreaciju, prehranu i druge teme, prenose svoja znanja u sklopu programa “Hodaljka”. Organiziramo, primjerice, predavanja nutricionista, liječnika, sportaša, trenera raznovrsnih metoda vježbanja, fizioterapeuta, stručnjaka za različite oblike prehrane, metoda opuštanja, raznovrsnih oblika samopomoći i dr. Predavanja će se odvijati u online okruženju ili u fizičkom prostoru u organizaciji Zelenog klika!.

Polaznici programa hodanja i vježbanja ostvaruju popust na program predavanja o čemu će biti pravodobno informirani putem interne komunikacije i javnih objava.