Vrtovi susreta

Projekt se provodio u 2021. godini u suradnji s partnerima OŠ Horvati i Centrom za odgoj i obrazovanje Tuškanac uz podršku Grada Zagreba te se provodi do kraja kolovoza 2022. uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz priključenje dodatnog partnera – OŠ Prečko.

U 2023. godini provodi se uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te se očekuje odobrenje podrške Grada Zagreba, a programu se priključila još jedna škola kao projektni partner, OŠ Trnjanska.

Priroda nas uči da se kroz podršku među raznovrsnim jedinkama mogu stvoriti uravnotežene i održive zajednice u kojima svaki pojedinac ima nezamjenjivu ulogu u sustavu… Biljne, životinjske i ljudske zajednice povezane su kroz „mrežu života“.

Projekt s partnerskim školama OŠ Horvati, Centrom za odgoj i obrazovanje Tuškanac, OŠ Prečko i OŠ Trnjanska, u kojemu se kontinuirano radi na permakulturnim aktivnostima u školskim vrtovima.

Učenici osim u svojim školskim vrtovima zajednički provode inkluzivne aktivnosti i u vrtu i uz terapijske životinje na području suradničke organizacije Udruge Fala iz Gornje Kustošije u Zagrebu.

Inkluzivne aktivnosti omogućuju međusobno povezivanje učenika triju obrazovnih institucija, a njihove aktivnosti pružaju potporu trećoj ugroženoj skupini, korisnicima Prihvatilišta za beskućnike, a svijest građana o važnosti podrške i uključivih zajednica promovira se i putem javnih događanja u zajednici.

Projekt podržava Grad Zagreb i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Fotografije 2022. godina:

Fotografije 2021. godina: