Radionice za učitelje, odgajatelje i roditelje

Pozivamo vas na radionice nastale u suradnji Zelenog klika! s Centrom za kulturu Trešnjevka, a koje će se odvijati u prostoru Doma kulture Prečko (termin edukacija bit će objavljen naknadno u dogovoru sa sudionicima).

Edukacije su namijenjene prije svega stručnjacima u odgoju i obrazovanju djece (predškolski, osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, stručne službe odgojno-obrazovnih ustanova, odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju po posebnim programima i dr.), ali i roditeljima koji žele nadograditi svoje roditeljske vještine i znanja.

Edukacije provode članovi i suradnici Zelenog klika! s višegodišnjim iskustvom rada na navedenim područjima te certificiranim edukacijama.

Sudionici radionica/predavanja dobit će potvrde o sudjelovanju koje mogu koristiti u stručnom napredovanju te će usvojena znanja i vještine moći primjenjivati u odgoju djece, kao i u odgojno-obrazovnim procesima i stručnom radu u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju.

Teme edukacija:

 1. Odgoj za održivi razvoj i ekologiju. Kako uobličiti i provesti ciljeve, zadaće, viziju i misiju.
 2. Cirkadijski ritmovi. Biološki dnevni ritmovi – fizičke, psihičke i bihevioralne promjene koje prate ciklus od 24 sata.
 3. Aromaterapija i djeca u svakodnevici doma, vrtića i škole.
 4. Scenska umjetnost i održivi razvoj. Povezanost između scenske umjetnosti i održivog razvoja kroz raznovrsne teme i materijale.
 5. Održivost po godišnjim dobima. Pratimo godišnje ritmove i održivost u odnosu na prehranu, zdravlje, odijevanje, stanovanje, energiju i prirodne resurse…
 6. Suradnja s lokalnom zajednicom i upravom. Razvoj održivih i podržavajućih lokalnih zajednica, učenje demokracije od najranije dobi.
 7. Prirodna prava djece o kojima se ne razmišlja (pravo djeteta na igru na ulici, pravo na zalazak sunca…)
 8. Proizvodnja i trgovina. Učimo održivu ekonomiju.
 9. Utjecaj okoliša na razvoj i funkciju osjetila.
 10. Tlo/pod – polazište, oslonac, utočište…
 11. Štednja. Mitovi i istine.

 

 

UPISI I INFORMACIJE:

01/ 3027-411
info@cekate.hr

20.09. – 30.09.2021. od 10 do 20 sati
Tajništvo Centra za kulturu Trešnjevka


TERMINI EDUKACIJA

 1. Odgoj za održivi razvoj i ekologiju. Kako uobličiti i provesti ciljeve, zadaće, viziju i misiju.

Edukacija će se održati u srijedu, 6.10.2021. u prostoru MO Prečko, Prečko 2a (prvi kat desno), Zagreb.