Radionice za učitelje, odgajatelje i roditelje

Pozivamo vas na radionice nastale u suradnji Zelenog klika! s Centrom za kulturu Trešnjevka.

Edukacije su namijenjene prije svega stručnjacima u odgoju i obrazovanju djece (predškolski, osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, stručne službe odgojno-obrazovnih ustanova, odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju po posebnim programima i dr.), ali i roditeljima koji žele nadograditi svoje roditeljske vještine i znanja.

Edukacije provode članovi i suradnici Zelenog klika! s višegodišnjim iskustvom rada na navedenim područjima te certificiranim edukacijama.

Sudionici radionica/predavanja dobit će potvrde o sudjelovanju koje mogu koristiti u stručnom napredovanju te će usvojena znanja i vještine moći primjenjivati u odgoju djece, kao i u odgojno-obrazovnim procesima i stručnom radu u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju.

Teme edukacija:

 1. Odgoj za održivi razvoj i ekologiju. Kako uobličiti i provesti ciljeve, zadaće, viziju i misiju.
 2. Cirkadijski ritmovi. Biološki dnevni ritmovi – fizičke, psihičke i bihevioralne promjene koje prate ciklus od 24 sata.
 3. Aromaterapija i djeca u svakodnevici doma, vrtića i škole.
 4. Scenska umjetnost i održivi razvoj. Povezanost između scenske umjetnosti i održivog razvoja kroz raznovrsne teme i materijale.
 5. Održivost po godišnjim dobima. Pratimo godišnje ritmove i održivost u odnosu na prehranu, zdravlje, odijevanje, stanovanje, energiju i prirodne resurse…
 6. Suradnja s lokalnom zajednicom i upravom. Razvoj održivih i podržavajućih lokalnih zajednica, učenje demokracije od najranije dobi.
 7. Prirodna prava djece o kojima se ne razmišlja (pravo djeteta na igru na ulici, pravo na zalazak sunca…)
 8. Proizvodnja i trgovina. Učimo održivu ekonomiju.
 9. Utjecaj okoliša na razvoj i funkciju osjetila.
 10. Tlo/pod – polazište, oslonac, utočište…
 11. Štednja. Mitovi i istine.

 

Prijave na edukaciju/informacije

Kotizacija za sudjelovanje na edukaciji iznosi 300,00 kn po osobi.

Kotizaciju za sudjelovanje na edukaciji možete uplatiti kao privatna osoba/tvrtka/organizacija na račun:


Zeleni klik!

IBAN: HR9223600001102445812

s napomenom: uplata kotizacije (ime i prezime polaznika).

Za državne institucije/ustanove molimo da nam se javite kako bismo izdali e-račun ili R-1 račun.

Sve informacije o edukaciji mogu se dobiti na e-mail zeleniklik@gmail.com.


TERMINI EDUKACIJA

 1. Odgoj za održivi razvoj i ekologiju. Kako uobličiti i provesti ciljeve, zadaće, viziju i misiju.

Edukacija će se održati u srijedu, 10.11.2021. u prostoru MO Prečko, Prečko 2a (prvi kat desno), Zagreb od 18 do 19.30 sati.

Online edukacija putem Zoom platforme za polaznike kojima ne odgovara termin edukacije uživo ili nisu iz Zagreba održat će se u odabranom terminu putem Doodle aplikacije te predbilježbom na e-mail zeleniklik@gmail.com.


 

2. Cirkadijski ritmovi. Biološki dnevni ritmovi – fizičke, psihičke i bihevioralne promjene koje prate ciklus od 24 sata.

Edukacija će se održati u ponedjeljak, 29.11.2021. u prostoru Udruge Vestigium, Rudeška cesta 142, 10000 Zagreb  od 18 do 19.30 satiU istom terminu će se održati online edukacija putem Zoom platforme za polaznike koji nisu iz Zagreba ili nisu u mogućnosti sudjelovati u edukaciji uživo. Predbilježbe za obje edukacije vrše se putem prijavnice.