Kvartovske veze (nisu bezveze): Oproštajni video za nove volonterske početke

Iako je projekt ‘Kvartovske veze (nisu bezveze)’ završio 28.2.2021. godine, odlučili smo u volonterskom angažmanu raditi sa školskim volonterima do kraja školske godine 2020/2021. kako bismo smisleno zaokružili tu dvoipolgodišnju priču kojom su pokrenuta dva školska volonterska kluba u obje škole gradske četvrti Prečko (OŠ Prečko i OŠ Nikole Tesle).

Provedba projekta bila je više nego izazovna te su nam se ispriječili već davno zaboravljeni štrajkovi nastavnika (koji nam iz ove perspektive izgledaju kao ‘mačji kašalj’), a potom i pandemija, zatvaranje škola, nemogućnost rada u zatvorenim prostorima (Super je da smo mogli biti vani! Osim po zimi, brrrrr…), nemogućnost miješanja različitih razreda, nemogućnost izlaska izvan prostora škola…

I – zamislite! Ne da smo preživjeli – proveli smo predivne dvije i pol godine u druženju sa 105 školskih volontera u 93 sastanka školskih volonterskih klubova (uz 17 susreta, koje smo volonterski proveli po dovršetku službene provedbe projekta, što čini zajedno 110 susreta volonterskih klubova), kroz 21 provedenu volontersku akciju, napravili smo školski vrt u OŠ Prečko te nekoliko dodatnih vrtnih cjelina u OŠ Nikole Tesle koja je već imala školski vrt, zasadili smo u dvije godine više od 20 stabala u školskim (i vrtićkim) dvorištima, napravili više javnih akcija o kojima će još biti riječi u kvartu Prečko…

Ponosni smo i sretni što smo se družili s mladim ljudima punima entuzijazma i želje za pozitivnom promjenom, koji su učili i divili se čudima prirode koji su počeli bujati i njihovom zaslugom.

Zahvaljujemo našim partnerima, Centru za kulturu Trešnjevka, OŠ Nikole Tesle i OŠ Prečko, bivšem ravnatelju i ravnateljicama škole i CeKaTea, svim suradnicima na projektu, školskim koordinatori(ca)ma, učiteljima i nastavnicima na sudjelovanju u edukacijama i aktivnostima, stručnim suradnicima, domarima, spremačicama, roditeljima i još jednom – školskim volonterima – bez kojih bi naše ‘kvartovske veze’ ostale samo prazna sjemenka.

Kratak pregled postignutih rezultata projekta “Kvartovske veze (nisu bezveze)” možete pogledati ovdje.

I svakako, u nekom obliku – nastavljamo i dalje! ♥♥♥

Kako nam je bilo i zašto je super volontirati, pogledajte u videu!