Suradnja s Dječjim vrtićem Sunčana

Na poziv djelatnica Dječjeg vrtića Sunčana iz Španskog ostvarena je suradnja koja se polako razvija u značajan društveno-ekološki projekt u toj gradskoj četvrti. Naime, vrtić je raspoređen na više lokacija te je Zeleni klik! izradio jednostavan permakulturni dizajn vanjskih dvorišnih i postojećih vrtnih prostora vrtića, uvažavajući želju da se uzgoj organske hrane, ali i briga za zajednicu od najmanjih nogu njeguju u vrtiću.

Dječji vrtić Sunčana postoji već 10 godina i od samog početka ekologija, očuvanje prirode i održivi način življenja važne su teme kojima se bavi u radu s djecom, a realizirali su niz projekata u vrtićkim skupinama na temu eko-tematike, očuvanja prirode i održivim razvojem. Ove su godine pokrenuli postupak za uključivanje u sustav Eko škola, a provode projekt Eko paket, koji se bavi problematikom razvrstavanja otpada, njegovom ponovnom upotrebom, prenamjenom ili recikliranjem.

S udrugom Zeleni klik Dječji vrtić Sunčana priprema opsežni projekt pod nazivom ‘Vrtovi brišu granice naše zajednice’, gdje želimo iskušati sve raspoložive oblike urbanog vrtlarstva i mogućnosti suradnje sa lokalnom zajednicom.