CIRKADIJSKI RITMOVI. Biološki dnevni ritmovi – fizičke, psihičke i bihevioralne promjene koje prate ciklus od 24 sata.

Obavijest! Radionica je odgođena zbog bolesti voditeljice. Novi termin bit će određen naknadno.

Priroda ima svoje ritmove: izmjene prirodnih okolnosti od jutra do večeri i izmjenu dana i noći, izmjenu mjesečevih mijena, godišnjih doba, godina… Vrlo često nismo ni svjesni da djelujemo protiv prirodnih sila, osobito kad nam nešto ne ide lako i nailazimo na prepreke.

Ljudi su dio prirode. To je osobito važno osvijestiti u radu i odgoju djece, budući da samo kroz usklađenost s prirodnim ritmovima možemo odrasti u uravnotežene i stabilne osobe.

Ova je edukacija upravo za vas, kojima je u fokusu odgoj i obrazovanje djece jer ćete osvijestiti i steći znanja o cirkadijskim, odnosno biološkim dnevnim ritmovima kojima možete steći mnogo kvalitetniji pristup svakom pojedinom djetetu.

Stručnjakinja Maja Sopka Glesinger, odgojiteljica mentorica, prenijet će znanja i dugogodišnje iskustvo u odgojno-obrazovnom radu s djecom u odnosu na biološke ritmove, koji se nazivaju cirkadijskima.

Sudionici radionica/predavanja dobit će potvrde o sudjelovanju koje mogu koristiti u stručnom napredovanju, kao i radne materijale u digitalnom obliku te će usvojena znanja i vještine moći primjenjivati u odgoju djece ili u odgojno-obrazovnim procesima i stručnom radu u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju.

Edukacija će se održati u ponedjeljak, 29.11.2021. u prostoru Udruge Vestigium, Rudeška cesta 142 10000 Zagreb od 18 do 19.30 sati. Na edukaciji može sudjelovati naviše 5 polaznika uz pridržavanje svih nužnih epidemioloških mjera i preporuka propisanih Odlukom Stožera Civilne zaštite radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Niste iz Zagreba ili vam ne odgovara dolazak na edukaciju uživo? Prijavite se na online edukaciju, koja se održava putem Zoom platforme u istom terminu.

Predbilježbe za edukacije primamo putem online prijavnice.

 

INFORMACIJE

Edukacije organizira Zeleni klik! u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka, a više informacija o programu možete pronaći ovdje.