Akcija “Zasadi drvo, ne budi panj” u tri vrtića i dvije škole

Zeleni klik! priključio se akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ zajedno s partnerima: OŠ Nikola Tesla, OŠ Prečko, Dječji vrtić Prečko, Dječji vrtić Sunčana i Dječji vrtić Špansko. U sadnji su nam se priključili i aktivisti Greenpeacea donacijom sadnica i volonterskim radom, a svakako moramo pohvaliti rasadnik Drijen iz Lučkog, koji su nam ponudili sadnice šljiva za školske i vrtićke vrtove uz popust i tako podržali ovu akciju.
U OŠ Prečko je paralelno vođena akcija ‘Plastični petak’, u kojem članovi školskog volonterskog kluba promoviraju recikliranje plastike, a ujedno ostvaruju samofinanciranje budućih aktivnosti.
Ovako ispunjen dan vrijedi proživjeti. Hvala “Teslinim volonterima”, “Zelenim prijateljima” – volonterskom klubu OŠ Prečko, odgajateljicama i domarima Dječjih vrtića Prečko, Sunčana i Špansko, učiteljicama, školskim koordinatoricama volonterskih klubova, spremačicama, kuharicama, ravnateljima škola i vrtića što su otvoreni za ovako pozitivne promjene u svojim školama i vrtićima. 13 sadnica voćaka od danas stanuje u vrtićima i školama i mnogo malih ruku željno iščekuje njihove plodove.

#zasadidrvonebudipanj #KvartovskeVezeNisuBezveze #MaliZeleniVrtlariuZajednici